L’economista Josep Manel Busqueta i el membre de la cooperativa d’habitatge Cal Cases Xavier Cipriano parlaran d’alternatives econòmiques i de vida a Calaf

En el marc del programa de promoció de l’Economia Social i Solidària a l’Alta Segarra, Calaf acollirà una xerrada amb dues persones que plantegen profundes crítiques al model econòmic i també de vida cap on camina la societat actual. La xerrada serà a les 19:30h al Casino de Calaf. Per una banda l’economista i membre de Ponent Coopera Josep Manel Busqueta, conegut entre altres motius per la seva punyent crítica al model econòmic neoliberal i a les decisions preses per les institucions durant els anys de crisi econòmica, plantejarà com des de l’Economia Social i Solidària es poden bastir alternatives reals que canviïn les lògiques econòmiques cap a un model més just i solidari. Entre altres publicacions Busqueta és autor de “L’hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada” o “Sobiranies. Una proposta contra el capitalisme”.

Per la seva banda, Xavier Cipriano, membre de la cooperativa d’habitatge en model de cessió d’ús de Cal Cases al municipi de Santa Maria d’Oló, ens parlarà sobre aquest model d’accés a l’habitatge que ja funciona als països escandinaus, a Alemanya i també a Llatinoamèrica. La cooperativa d’habitatge es constitueix amb l’objectiu de facilitar als seus socis i sòcies l’accés a un habitatge de caràcter social, econòmic i ambientalment sostenibles. Cal Cases és també un model de vida comunitària; un grup de dones, homes, nens i nenes de procedència urbana principalment, preocupats per trobar una alternativa de vida diferent de l’actual model individualista i consumista, on predominen els valors cooperatius, solidaris i ètics.

La xerrada és promoguda per l’Ajuntament de Calaf i la Mancomunitat de l’Alta Segarra, compta amb els serveis tècnics de l’Arada, el suport de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i és finançada per la Diputació de Barcelona.

Post Your Thoughts