S’inicia un procés per promoure un nou model de gestió dels menjadors escolars de l’Alta Segarra

La iniciativa consisteix en un cicle que pretén debatre sobre models i experiències vinculades amb els menjadors escolars en el marc de l’Economia Social i Solidària. Inclou diferents sessions on es parlarà sobre models de gestió i contractació pública, clàusules socials, producció local, cuina per a col·lectivitats i xarxes
de cooperació

La Mancomunitat de l’Alta Segarra promou una iniciativa per tal de conèixer i debatre sobre un nou model de gestió dels menjadors escolars a l’Alta Segarra en el marc de l’Economia Social i Solidària (ESS).

Les sessions han començat amb un primer bloc destinat a les AMPES i personal tècnic municipal sobre models de gestió, contractació pública, clàusules socials i impacte al territori. La formació ha estat impartida per Carles Soler, membre de l’equip tècnic de l’Associació de Menjadors Ecològics i l’equip redactor de Sobirania Alimentària, biodiversitat i cultures. Hi han participat una desena de persones i està previst una segona sessió a càrrec de Josep Maria Ribera, tècnic d’ESS i Jaume Salmeron, regidor d’Atenció i Serveis a les Persones de l’Ajuntament d’Arbúcies.

D’altra banda, es realitzaran sis sessions obertes a la ciutadania. Aquestes es faran a l’Institut Municipal de Formació Permanent (IMFP) de Calaf, seran totalment gratuïtes i no caldrà inscripció prèvia.


Les sessions previstes donaran a conèixer experiències de l’ESS en l’espai de menjador escolar, cuina per a col·lectivitats i càtering on hi participaran Eina, Sambucus, Àuria i Quàlia, diferents cooperatives del sector.


Així mateix, també es realitzaran dues taules rodones on es debatrà sobre educació alimentària i producció local. En la primera hi participaran persones vinculades amb el sector de la ramaderia, l’agricultura i la producció ecològica i de proximitat. En la segona, es convidarà a la comunitat educativa del territori i nutricionistes.


Finalment, les darreres sessions es centraran en els models cooperatius i xarxes de cooperació i comptaran amb les experiències de Territori de Masies Coop i la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària
(XMESS).

Post Your Thoughts