Torna Terra

Torna Terra és un projecte col·laboratiu que neix i es concep com a espai de generació i reproducció de valors socials i territorials a la comunitat on es desenvolupa. Ho fa recuperant la cultura, promocionant el producte local, però també investigant sobre la possibilitat de què varietats locals en desús puguin ser reintroduïdes en l’agricultura local.

Des de la recuperació de petits horts abandonats, TornaTerra reivindica el treball pagès responsable com a element fonamental de la custòdia del territori i les seves activitats i costums.

TornaTerra crea xarxes d’horts recuperats amb varietats locals en desús, recuperant la cultura i el patrimoni associat tant de la varietat com del patrimoni agrari associat a l’hort.

Més enllà de la qualitat del producte, que és certificat com a ecològic, els valors anteriors són els fonamentals de TornaTerra, els valors intangibles que fan de TornaTerra un projecte un projecte comunitari d’intervenció i educació popular i per la sostenibilitat.

El projecte Torna Terra està impulsat pel pagès Arnau Vilaseca Puigpelat, de Cal Palà de Prades, el projecte MengemBages de la cooperativa Frescoop SCCL i la cooperativa L’arada SCCL, amb la col·laboració del projecte Esporus de l’Associació l’Era.

La voluntat del projecte Torna Terra és poder oferir productes agroalimentaris amb un alt valor social.

Recuperar, conservar i comercialitzar a través del treball en xarxa.
L’Arnau Vilaseca Puigpelat és el responsable inicial de cercar espais i/o horts abandonats i de recuperar-los per poder tornar a fer-los productius. L’Era, a través del projecte Esporus, col·labora amb el projecte facilitant el planter de les varietats locals que es decideixen plantar. A més, assessora quines varietats s’adaptaran millor a la situació climàtica d’alçada i de característiques del terreny. Finalment, MengemBages es qui distribuirà el producte a través de les seves botigues de barri i de la venda on-line a través de la seva pàgina web. La seva visió és molt important ja que el projecte Torna Terra també busca planificar la producció en funció dels seus possibles consumidors, per així poder reduir al màxim la generació d’excedents.

Posat en contacte amb nosaltres a:
info(a)tornaterra.cat
www.tornaterra.cat

Arnau Vilaseca Puigpelat
686 084 041

Carles Jódar
636 171 020