Una visita a Cal Cases i dues sessions formatives de gestió amb criteris socials fomenten l’Economia Social a Calaf

Aquest final d’any, els veïns i veïnes de l’Alta Segarra han pogut gaudir de tres càpsules formatives que els han permès conèixer des d’una perspectiva teòrica i pràctica diferents conceptes, formes de treballar i projectes de l’Economia Social i Solidària.

Per una banda es va realitzar la visita a la cooperativa d’habitatge en sessió d’ús de Cal Cases, al municipi moianès de Santa Maria d’Oló. La visita guiada va permetre conèixer aquest model d’accés a l’habitatge que ja funciona als països escandinaus, a Alemanya i també a Llatinoamèrica. Un model que es constitueix amb l’objectiu de facilitar als seus socis i sòcies l’accés a un habitatge de caràcter social, econòmic i ambientalment sostenibles. Alhora els visitants varen poder conèixer les interioritats del projecte, així com l’organització i gestió d’un model de vida comunitària.

Per altra banda, es varen realitzar dues sessions formatives al Centre de Recursos per l’Ocupació de Calaf. La primera d’elles  sobre gestió organitzativa d’un projecte de l’Economia Social. El taller que va anar a càrrec de la cooperativa l’Arada, va servir per donar eines i estratègies per fomentar la gestió democràtica d’un projecte, la creació d’un mercat social, la inclusió de la perspectiva feminista o de criteris ambientals sostenibles.

L’altra jornada de formació fou  sobre gestió econòmica i financera d’un projecte de l’Economia Social. El taller que també va anar a càrrec de la cooperativa l’Arada, va permetre conèixer quines fons de finançament i recursos tenen les iniciatives de l’ESS i, per altra banda, descobrir eines per una bona gestió econòmica dels projectes.

Les càpsules formatives són promogudes per l’Ajuntament de Calaf i la Mancomunitat de l’Alta Segarra, compten amb els serveis tècnics de l’Arada, el suport de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i són finançades per la Diputació de Barcelona.

Post Your Thoughts